Hoe werkt gastouderopvang?

Gastouderopvang houdt in dat kinderen worden opgevangen door een gastouder. Als gastouder vangt u kinderen op in hun eigen huis of bij uzelf terwijl de ouders gaan werken of studeren.

U kunt gastouder worden en kinderen opvangen die familie, buren of kennissen zijn. U kunt u ook aanmelden als gastouder en door ons kinderen aan u laten koppelen. U kunt aangeven op welke dagen en tijden u dit wilt doen, eventueel in overleg met de ouders van het kind of de kinderen.

Als gastouder biedt u kinderen kleinschalige kinderopvang. Hierdoor kunt u ze persoonlijke aandacht geven en kunt u activiteiten afstemmen op de kinderen die u opvangt.

De vergoeding die u krijgt, wordt berekend per kind, per opvanguur.

Wanneer ouders in aanmerking willen komen voor kinderopvangtoeslag dan moet de gastouder staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Gastouderbureau Pompidoe begeleidt u bij het hele traject naar de registratie en helpt bij het behalen van de diverse opleidingen die hiervoor nodig zijn. Registratie in het LRK kan alleen plaatsvinden via een erkend gastouderbureau.

Aanmelden als gastouder.