Hoe werkt gastouderopvang?

[ File # csp5809677, License # 2544183 ]Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)(c) Can Stock Photo Inc. / 4774344seanGastouderopvang houdt in dat uw kind wordt opgevangen door een gastouder. Dat kan bij u thuis of in het huis van de gastouder. Een gastouder kan iemand uit uw familie of omgeving zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog geen gastouder heeft. In dat geval gaan wij op zoek naar een gastouder die bij uw wensen past.

Gastouderopvang heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van reguliere kinderopvang zoals in een kinderdagverblijf of BSO:

  • Het is flexibel doordat u in overleg met gastouders zelf de opvangtijden kunt bepalen;
  • Het is kleinschalig waardoor kinderen persoonlijke aandacht krijgen en activiteiten kunnen worden afgestemd op de behoeften van het kind;
  • Het is voordelig doordat u niet per dagdeel maar per uur betaald.

Wanneer ouders in aanmerking willen komen voor kinderopvangtoeslag dan moet de gastouder staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Gastouderbureau Pompidoe begeleidt gastouders bij het hele traject naar de registratie en helpt bij het behalen van de diverse opleidingen die hiervoor nodig zijn. Registratie in het LRK kan alleen plaatsvinden via een erkend gastouderbureau.

Wilt u weten wat de opvang door een gastouder u gaat kosten? Maak dan een proefberekening kinderopvangtoeslag.